Over mij

Stella Huiskamp

Ik ben in 1970 geboren in Hilversum. Trotse moeder van een dochter (2006) en zoon (2008), getrouwd met Marco en woon in Epe.

Naast de commerciële fotografie probeer ik regelmatig tijd te maken voor vrij werk. Ik trek graag de natuur in, lig graag onderwater, maar ook in onze achtertuin bruist het van het leven.

Ik fotografeert al 25 jaar onder water. Vroeger alleen het onderwaterleven, maar sinds het 1e jaar (2009) van de vakopleiding aan de Nederlandse Fotovakschool ook fashion-/modelfotografie in het zwembad. Ik heb als het ware de fotostudio onderwater gebracht.

 

HOE het allemaal begon

Onderwaterfotografie - 1998

Mijn passie voor de fotografie is onderwater begonnen. In 1998 tijdens een duikvakantie in Israël maakte ik de eerste ‘vakantiekiekjes’ van het onderwaterleven. Al snel daarna kocht ik mijn eerste echte (analoge) onderwatercamera.

In 2010 werden de dia rolletjes zo prijzig dat het overstappen naar een digitale camera een verstandige keuze was. 

Waar de oude onderwatercamera haar beperking had omdat ik er alleen onderwater mee kon fotograferen, ging er met de Canon EOS 50D ook boven water een wereld voor mij open. Ik heb mij gelijk ingeschreven voor Vakopleiding tot Vakfotograaf aan op de toenmalige Nederlandse Fotovakschool (nu Nederlandse Academie voor Beeldcreatie) om alle ins en outs van de fotografie te leren. In 2012 studeerde mocht ik Cum Laude afstuderen met als specialisatie Natuur- en modelfotografie onderwater.

'Bovenwater'fotografie - 2010

Na mijn afstuderen werd ik gevraagd om voor een makelaar in Epe foto’s van een woning te maken voor de verkoop. Dit bleek ook een succesvolle carrière te zijn. 

Sindsdien werd mijn agenda vol geboekt met fotografie-opdrachten voor het Funda-presentatiepakket, voornamelijk voor makelaars. Het Funda-pakket bevat verschillende onderdelen van foto- en videografie:

  • interieur- en vastgoedfotografie
  • interieurstyling 
  • hoogtefotografie met gebruik van een hoogtestatief die uitgeschoven kan worden tot maximaal10m hoogte  
  • 360-graden-fotografie
  • natuurlijk mag de videopresentie niet ontbreken in dit pakket. 

Het voordeel van het werken met het hoogtestatief van Photomast is dat de mast zelfs met windkracht 6/7 nog veilig uitgeschoven kan worden om foto’s te maken. 

Als er toch foto’s of een film vanuit de lucht gewenst wordt, werk ik samen met een collega.