Over mij

Stella Huiskamp

Ik ben in 1970 geboren in Hilversum en moeder van een dochter (2006) en zoon (2008), getrouwd met Marco en woon in Epe.

Naast de commerciële fotografie probeer ik regelmatig tijd te maken voor vrij werk. Ik trek graag de natuur in, lig graag onderwater, maar ook in onze achtertuin bruist het van het leven.

Ik fotografeert al 25 jaar onder water. Vroeger alleen het onderwaterleven, maar sinds het 1e jaar (2009) van de vakopleiding aan de Nederlandse Fotovakschool ook fashion-/modelfotografie in het zwembad. Ik heb als het ware de fotostudio onderwater gebracht.

 

HOE het allemaal begon

Onderwaterfotografie - 1998

Mijn passie voor de fotografie is onderwater begonnen. In 1998 tijdens een duikvakantie in Israël maakte ik de eerste ‘vakantiekiekjes’ van het onderwaterleven. Al snel daarna kocht ik mijn eerste echte (analoge) onderwatercamera.

In 2010 werden de dia rolletjes zo prijzig dat het overstappen naar een digitale camera een verstandige keuze was. 

Waar de oude onderwatercamera haar beperking had omdat ik er alleen onderwater mee kon fotograferen, ging er met de Canon 50D ook boven water een wereld voor mij open. Ik heb mij gelijk ingeschreven voor de basisopleiding op de toenmalige Nederlandse Fotovakschool (nu Nederlandse Academie voor Beeldcreatie). In 2012 studeerde ik Cum Laude af met als specialisatie Natuur- en modelfotografie onderwater.

HOE het allemaal begon

Vakantiehuis

'Bovenwater'fotografie - 2010

Na mijn afstuderen werd ik gevraagd om voor een makelaar foto’s van een woning te maken voor de verkoop. 

Sindsdien werd mijn agenda vol geboekt met fotografie-opdrachten voor het Funda-presentatiepakket, voornamelijk voor makelaars:

  • interieur- en vastgoedfotografie
  • interieurstyling 
  • hoogtefotografie met gebruik van een hoogtemast  
  • 360-graden-fotografie
  • natuurlijk mag de videopresentie niet ontbreken in dit pakket. 

Voor dronefotografie werk ik samen met een collega.